Doorverwijzingen

Advertentie:

Zeer luxe, net verbouwde club te Amsterdam ter overname aangeboden

Luxe ruime bar, 8 luxe kamers, ruim dames-verblijf,

inventaris in uitstekende staat

vergund bedrijf in huurpand

alleen serieuze reacties 0655831123 of lottealberg@hotmail.com

 
  • Algemeen:
  • In onze branche overheersen niet zelden de vooroordelen, stigma, aannames en veronderstellingen. Foute conclusies en beleid liggen dan zelfs voor de hand.
  • In onze sector is het dus zoeken naar de juiste en betrouwbare informatie; de VER heeft de intentie om alleen correcte informatie te vermelden, Maar als we het mis hebben horen we dat graag!
  • Doorverwijzingen naar websites met aanvullende informatie:

 

Over de Wet regulering Sekswerk (Wrs) en Wet gemeentelijk toezicht seksbedrijven (Wgts)

is op dit moment weinig anders te melden dan dat veel gemeenten reeds een ‘voorschotje’ nemen door hun APV reeds daarop aan te passen. Al is de Wet nog niet eens besproken in de Tweede Kamer, laat staan aangenomen.

De Wettekst ligt  vanaf 26 januari 2021 voor behandeling in de Tweede Kamer –  informatie op de site van de Tweede Kamer onder nr 35715 – de Wet-tekst is daar op de site terug te vinden. 

In afwachting van de behandeling van de Wrs door Regering -Rutte IV, is het onderwerp al vanaf 2003 (eerste initiatief) en vanaf 2009 (onderwerp in de Kamers – WRS) 

Nu weer in behandeling – als Wrs – om de teksten aan te passen op de kritiek die de Raad van State daarop heeft. . Staatssecretaris Van der Burg  heeft vorig jaar wel aangekondigd dat men nog steeds voornemens is de wet te verdedigen en in te voeren. 

Er is  in 2019 een internetconsultatie geweest. Om te weten hoe anderen over het voorstel dachten – ook de reactie van de VER is daar opgenomen – kunt u dat nazien op; 

https://www.internetconsultatie.nl/sekswerk/reacties/datum./1/100
In 2022 werden wéér aanpassingen gedaan maar deze ligt nu weer in de internetconsultatie voorgelegd. (zie ook in berichten!)

Voor de Wgts is de internet-consultatie afgesloten – gemeenten kunnen dan gegeven opnemen van sekswerkers bij een controle. 

 

 

De Landelijke hygienevoorschriften (RIVM)

Deze regels gelden dus in het hele land voor alle bedrijven en sekswerkers – en de regel is altijd ‘voor zover van toepassing’. Gemiddeld worden de regels elke 5 jaar geheel herzien en details bij wetsaanpassing ook tussentijds.

Er zij ook extra regels in het kader van corona in ontwerp. De meest recente teksten vindt u op de site van VNO-NCW; zo ook die voor de seksbedrijven.

https://www.rivm.nl/hygienerichtlijnen/seksbedrijven-sekswerkers
 
Opting-in is de fiscale regeling 

Deze speciale regeling die in bedrijven kan worden toegepast: sekswerkers betalen hun fiscale verplichtingen via het bedrijf maar blijven verantwoordelijk voor opgave van de juiste omzet: De regeling loopt vanaf 1-1-2021 voor de komende jaren ook door onder dezelfde voorwaarden en regels. Er mag dat geen sprake zijn van loondienst of ondernemerschap; dan zou dat als zodanig fiscaal behandeld moeten worden. Er is een voorlichtingsfolder in voorbereiding bij de Belastingdienst.

 Meer gegevens en een speciaal rekentool vindt u op:

https://www.opting-in.info
 
Extra – deurwaarders: 
Het handigste is het als ieder aan de financiële verplichtingen zou voldoen. Maar zo niet, dan heeft een deurwaarder mogelijkheden om bv. loonbeslag of derdenbeslag te leggen.
Indien sprake is van Opting-in kan er geen loonbeslag gelegd worden – er is geen sprake van een arbeidsovereenkomst noch van loonuitbetaling, 
Derdenbeslag faalt omdat er geen gelden in beheer zijn bij de ondernemer anders dan de fiscale inhoudingen; daarover mag men niet voor derden inhouden. De fiscale regeling verplicht ook om de overige gelden die tijdens een transactie, direct en onverkort en op eerste vordering, ter hand te stellen (wisselgeld, card-en creditcard-betalingen) ten behoeve van de sekswerker, De regeling wordt telkens per dag wordt geactiveerd zodra men daarvan gebruik maakt. 
In de praktijk is ook derdenbeslag derhalve niet zinvol toe te passen.
Het ligt anders als gelden bij een derde (zoals bv. bij het bedrijf) in beheer gegeven werden; dan is derdenbeslag wèl mogelijk.
 

 

Algemene informatie

Alles over sekswerk – site onderhouden door soaaids.

https://www.sekswerk.info/nl

 

Klachtenportaal 

Er is een klachtenbalie, onderhouden door Soaaids-Nederland. Klachten over de Overheid en Diensten, over Seksbedrijven en Sekswerkers, over Banken en Verzekeraars, hulpverlening en andere organisaties en eventuele misstanden. Daar vindt u verwijzingen naar de juiste loketten!

Zie  www.prostitutie.nl
 
Thuiswerk zonder risico? Nou…!?
Meer weten stuur een berichtje aan ver.secretariaat@planet.nl en we sturen je het rapportje per omgaande: vermeld  alleen: “thuiswerk-rapport”. 
 
Nieuwste  site: Ugly Mugs
Klanten die zich misdragenkunnen door sekswerkers gemeld worden. Sekswerkers kunnen ook de meldingen volgen. 
info: www.uglymugs.nl 
 
Nadere informatie: ver.secretariaat@planet.nl of bel 06 45 328 382

… en wordt VER-lid; veranderingen kun je gezamenlijk bereiken – niet alleen daarom hebben we  véél leden nodig – maar daarmee zou ook de contributie lager kunnen worden.

 
 ,