Banken & boerenverstand!


   Elke maand een’ VER-mOnthly’ 

voor de leden met tal van onderwerpen. Waarover hebben we ’t bijvoorbeeld in het april-nummer?

Nou, over de banken. Ze zijn nog steeds een probleem en als ergens de vooroordelen en stigma toegepast worden is het daar wel! 

Of heeft men domweg te veel vertrouwen in de techniek?  In òns in ieder geval niet – maar dat is inmiddels wederzijds!

Nee, dus ook geen medelijden omdat de banken  weer eens in zwaar weer zitten.

Waar is de bank gebleven die service aan de klant hoog in het vaandel had staan? De aardige, betrouwbare bankmedewerker die zijn vak verstond… en zijn klant kende.

Waar zijn die gebleven? Ingeruild voor ‘de computeranalyse’ en  door ‘data scientists’ met ‘artificial Intelegence’. Tijd voor her-ijking! Het wordt tijd om op de AI van de banken en hun controlesystemen onder effectief toezicht te stellen. En dan liever geen controle van  ‘Wij van wc-eend vinden…’

De bank-controlesystemen voor onze sector, werken tegengesteld: Rekeningen worden òf niet gegeven òf opgezegd. Bovendien stelt men regelmatig een grens aan hoeveel omzet afgestort mag worden: Maximaal 20 of 25%; Dan moet je de klant maar verplichten met pin of een card te betalen (die mogelijkheid die soms ook geweigerd wordt, waar men soms de apparatuur niet voor wil leveren of betalingen niet wil verwerken). 

Met dit beleid wordt fraude en zwart-geld eerder aangezwengeld… het is dus ondoordacht en dom beleid. Maar dat banken hun klanten in de gaten houden; daar is dan weer niets mee mis!

Aan die uitwassen die opgeroepen worden door star te kijken naar de ‘nulletjes en eentjes’ die uit de computers komen als kant en klare conclusie  – door  een machine die daarop ingesteld werd. Standaard-gegevens en geen ruimte bieden voor van  afwijkend (van  algemeen) financieel gedrag: Dus conclusie: Het gaat dan om fraude, zwart geld of terrorisme-financiering…  Weg met die klant; direct een onbeschofte brief sturen!

Banken: Stop daarmee – als er een waarschuwing uit de machine komt rollen laat er eerst iemand naar kijken die zijn boerenverstand nog wel gebruikt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *