Seks achter de voordeur is toch privé en géén probleem?

Ingezonden bericht.

Seks?
Bah! En achter de voordeur kan het ook verkeerd gaan
, zo lijken gemeenten te denken. Kunnen we het dan verbieden of aan stringente regels binden of kapot-controleren…? Je kunt immers niet uitsluiten dat er onvrije seks aan de orde is en dat is natuurlijk verboden en moet er hulp geboden worden. Of illegaal seks-aanbod. Of meer criminele activiteiten. Daarover krijgen wij als gemeenten vaak vage klachten uit de buurt. Seks tegen betaling, zei u? Dan nemen we het zekere voor het onzekere: Weg ermee! Dan is de privacy ondergeschikt aan het ‘nadere onderzoek’.

Dus
is het tòch een probleem? Want onvrije seks tussen particulieren ís ook verboden
en dan kan een gemeente optreden, want dan moet er hulp geboden worden. En
klanten ontvangen is in veel gemeenten gewoon verboden of vanwege de locatie –
dan moet je als gemeente ook handhaven.

En
als zo’n illegaal werkende er op aanspreekt wordt het altijd ontkend, ook al ligt het er duimen dik bovenop! Ook veel seksbedrijven willen dat ‘illegaal thuiswerk’ wordt uitgebannen, al zijn er verschillen hoe je dat dan moet aanpakken.

Excuses
zijn legio als er ambtenaren op de stoep staan, zoals: Tja, ik ben nimfomane… Het zal – dat nimfomane – want de buren klagen dat er veel mannen voor korte tijd het huis bezoeken. En ‘Allemaal enge type’s. ‘Ik laat mijn kinderen niet meer op straat spelen’; ‘Mijn vrouw kan s’-avonds niet alleen over straat’, ‘Lawaai’, ‘Parkeeroverlast’ en die griezels bellen ook aan op verkeerde adressen! Dan is het wel duidelijk, dat moet het toch wel om prostitutie gaan?!

Met
enkele klachten uit de buurt is het wantrouwen gezaaid en dat eist gemeentelijk
optreden. Laten we dan toch maar een inval doen – je kunt die klachten, als Burgemeester ook niet negeren – want er zit ook nog vaak een suggestie bij uit de buurt dat het mogelijk om drugshandel gaat – dat zien we dan wel als ze eenmaal binnentreden.

We
zagen bij een inval onopgemaakte beden en tissues, glijmiddel en condooms op het nachtkastje en dan die zwoele verlichting en een stapeltje handdoeken… een volle
asbak met verschillende peuken en er slingerde ook sexy kleding rond… Tja, een
typisch ondersteunend beeld… vindt je dan in een rapportage.

Het
kan uiteindelijk tot een tijdelijke sluiting van de woning en zelfs tot huisuitzetting leiden als de bewoners dat allemaal niet volledig kunnen weerleggen – ook al ging het maar om klachten vanwege de veronderstelde ‘openbare orde’ – en dat ‘nimfomane’ is dan ook onvoldoende excuus.

En
als U denkt dat de buurt dat schrijft omdat men u gewoon weg wil pesten? Maar je kunt natuurlijk altijd  je Recht halen en sluiting aanvechten – je kunt ook bestuurlijk bezwaar maken en naar de Rechter, liet een Burgemeester nog even weten. Ja we melden bij de
woningverhuurder maar wat die beslissen, daar gaan wij niet over! Maar het helpt om zo die buurtklachten op te lossen.

Misschien
moet u dat eens duidelijk onder de aandacht brengen; want de meeste thuiswerkers zijn zich niet bewust van de dagelijkse praktijk en welke problemen ze krijgen.

VER:
Er zijn wel beperkingen bij thuiswerk –zoals:  alléén en in- of vanuit de eigen woning werken,
zeer beperkte reclame en zonder adresvermelding, minstens 16 jaar en de juiste
verbljifstatus, inschrijving KvK enz. en de locatie niet verboden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *