Wetgeving….

De Wrs  (Wet regulering sekswerk) gaat volgens mededeling van Staatssecretaris
Van der Burg zo spoedig mogelijk na het Kerstreces in de internetconsultatie.
Dat zou aanvankelijk begin december  zijn. Het gaat om de aanpassingen na de vorige internetconsultatie (dec 2019).

Ook de Wgst  (als aanvulling op art 151a Gw), de tijdelijk oplossing voor het registreren van sekswerkers,  zal nog in de internetconsultatie gaan – wanneer is nog niet duidelijk-  er wordt nog aan gewerkt.

Ook is er een aanpassing in artikel 273f sr in de Kamer aan de orde, in het kader van de modernisering van de strafwet rond mensenhandel. De Kamer wil meer aanpassingen m.n. ten aanzien van  arbeidsuitbuiting en een betere delict beschrijving mensenhandel, die niet voor meerdere uitleg vatbaar is. Ook hier zal de MvT bij het artikel medebepalend zijn  Er wordt door het Ministerie aan gewerkt en zal de tekst t.z.t. ook  in de internetconsultatie gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *