Oproep: neem maatregelen!

10-10-2022               

Misschien hebben we geluk

 en zijn de maatregelen niet nodig geweest, als we in de lente van ’23 terugkijken…

Dat kan! Maar het is toch beter om nù reeds maatregelen te hebben genomen om de sluiting van bedrijven te voorkomen. Sluiting is nu niet aan de orde – het is ook niet de bedoeling – maar als de pandemie weer toeslaat kan dat moment aanbreken; en dan is elke maatregel te laat. Op dit moment zijn er ‘maar’ 1130  ziekenhuisopnames, waarvan 47 in de IC, met Omikron, de huidige variant van Covid – maar zeker niet de laatste  variant, en die 1130 gaat stijgen, zo is de verwachting!

Het gaat niet aan dat je mogelijk niet wordt opgenomen of op de IC komt te liggen, waarschijnlijk niet eens in het ziekenhuis voor een controle… maar het kan wel aanleiding zijn voor veel arbeidsuitval, wat de hele maatschappij kan ontregelen en dat er weer draconische maatregelen nodig zijn – uiteindelijk sluiting van bedrijfsgroepen.

Op dit moment is er niemand te vinden die bedrijven wil sluiten. Daar kunnen we best wat aan bijdragen: Voorkom besmetting in uw bedrijf ook zo goed mogelijk en kijk of je klaar bent en welke maatregelen dan genomen moeten worden en op welk moment: laat het niet op zijn beloop! U kent uit de afgelopen jaren hoe u effectief  moet reageren, die maatregelen waren bewezen doeltreffend toe te passen. Laat dus sluiting niet meer de oplossing worden!

De overheid zal overigens bij sluiting niet wéér met ondersteuning komen en u bent al aan het afbetalen voor de eerdere steun; dan past u ook vast geen sluiting deze winter/lente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *