‘Thuiswerk’ kun je snel regelen!

Het grootste probleem met bijvoorbeeld thuiswerk, we hebben het er vaker over gehad, is opgelost als je sekswerk vrij geeft en slechts een inschrijving KvK zou eisen. Dat moet immers ook nu al!

Dan is ook de weg vrij voor het betalen van belasting en het aankloppen bij gezondheidsdiensten, gemeenten en politie geen probleem meer. Het vak is nu legaal; regel het dan ook als alle andere thuiswerk! Dan normaliseren na enige tijd ook de contacten. Dan nemen ook de risico’s voor sekswerkers af! Men heeft immers ook de landelijke hygiëneregels na te leven want die zijn voor alle prostitutiewerk gelijk. Dat inschrijven bij de KvK is al verplicht vanaf 2005 voor alleen-werkenden.

Dat ‘thuiswerk’ geldt alleen als je in of vanuit de eigen woning zonder hulp of samenwerking met anderen werkt. Nadeel kan zijn dat de gemeente in de APV een verbod heeft opgenomen voor de locatie of de huisbaas of VVE het in een contract heeft uitgesloten. Niet het beroep maar de locatie maakt het werken dan illegaal!

Deze eenvoudige aanpak heeft de overheid (zowel rijks- als gemeentelijke overheid) als geheel nagelaten en sekswerkers als een bijzondere en aparte soort behandeld. Hou eens op ze te behandelen als een bijzondere soort, een uitwas in het menselijk leven. Stop met het minderwaardig beleid! Met name gemeenten moeten hun vaak rigide beleid aanpakken!

Uiteraard is het thuiswerk ook te houden aan de gebruikelijke verplichtingen om overlast te vermijden en mag slechts heel beperkt reclame gemaakt worden ( bv op internet en dan niet met het adres in advertenties) of met reclame-uitingen aan het huis. 

Zo bezien is het rapport wat mevr. Winnie Sorgdrager de gemeente Utrecht heeft voorgelegd ook een goede richting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *