Club Diana gaat sluiten

 Club Diana, bij velen beter bekend als Sauna Diana gaat de deuren sluiten.

Het bedrijf wat een van de mooiste bedrijven in het land is stopt en dat is voor velen een schok – waarschijnlijk niet eens  het minst voor de eigenaren die er al die jaren hun kracht en kunde instopten. Die ook de sector als geheel een beter aanzien wilden geven. Ook vanuit de vereniging moeten we afscheid nemen van een
uiterst loyaal lid ‘van het eerste uur’.

Toch moet je als ondernemer op enig moment je zegenen tellen en je afvragen: gaan we voor de komende periode nog meer investeren en wat kan dat opleveren. Is de markt daar klaar voor en bovendien… wat is ons persoonlijke perspectief. Dan neem je een verstandig besluit ook al kost het veel emotie.

Het is een beslissing waar op dit moment veel bedrijven voor staan en ieder heeft daarbij de eigen afwegingen. In deze tijd zijn er om door te werken vele beren op de weg en ook tijdens de pandemie heeft het er behoorlijk ingehakt. Daarnaast heeft het aanbod buiten de vergunningen om enorm doorgezet en dat betekend dat
bedrijven ook te maken hebben met enorme prijsverschillen die optreden. 

Een goed georganiseerd bedrijf –  met veilige en gecontroleerde werkplekken – zal het daartegen afleggen. Het aanbod van die legale werkplekken zakt mede daardoor steeds verder weg en die van het onvergunde aanbod stijgt nog steeds.

Het is een overheid die steeds zwaardere eisen en voorwaarden stelt aan de vergunde bedrijven en daarbij uiteindelijk het doel van veilige werkplekken volledig uit het oog aan het verliezen is. Òf het doel is een andere en beoogt het elimineren van de sector als geheel; bijvoorbeeld vanwege politiek en morele motieven (die men niet uitdrukkelijk zal benoemen). Daar wordt dus verschillend over gedacht.

Er komt daardoor ook meer markt vrij voor niet vergund aanbod (nu al 80-85%!) en daar zit nogal wat kaf onder het koren die dan die organisatie wel even voor de sekswerkers wil gaan regelen– om het maar netjes te
zeggen. Illegaal werken of werken op een illegale plek zorgt ervoor dat men chantabel is; niet naar de hulpverlening, gezondheidszorg of politie loopt en bovendien belastingfraude móet plegen om de professie – nota bene een vrij beroep – niet te verraden. 

Blijft dat we vandaag de sluiting van zo’n mooi bedrijf ten zeerste betreuren – het is ook niet de laatste die onder die druk ook de deuren zal sluiten, vrezen we.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *