Hou uw gemeente in de gaten!

 

In Nederland zijn 341 gemeenten die regelmatig hun APV en bestemmingsplannen aanpassen. Als in uw gemeente de APV of de bestemmingsplannen worden gewijzigd dan kan elke aanpassing in uw nadeel uitvallen. Ook al heeft u een vergunning waarin dat anders is opgenomen.  Als bv, de APV is aangepast en dus goedgekeurd door de Raad is de nieuwe regel van toepassing. En vergeet niet als dat niet genoeg is dan kan de Burgemeester ook de nadere voorschriften – waartoe hij bevoegd is – stellen. Het kan ook zijn dat men wacht tot u een nieuwe vergunning moet aanvragen of verlengen. Ook dan vist u achter het net.

Als u denkt dat dan de voorzieningenrechter dat onmiddellijk zal afblazen, heeft u het mis. Die gaat vaststellen of een burgemeester de beslissing mocht nemen – en zo ja, is hij er klaar mee en gaat hij niet inhoudelijk meer  op de situatie en achtergrond in. Dan rest u slechts een langdurige  en kostbare Gerechtelijke procedure.

Het is zinvol om de aanpassingen goed in de gaten te houden en tijdig aan de bel te trekken vóór een nieuw voorstel is aangenomen. Bedenk ook dat wanneer de Wrs wordt aangenomen alle bedrijven ook een nieuwe vergunning moeten aanvragen ook al loopt de bestaande vergunning nog – ook al is deze voor een onbeperkte looptijd. Overigens mag een gemeente geen vergunningen meer met een onbeperkte duur uitgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *