Problemen zoals in elke andere branche…

BLOG JACCO VONHOF MKB-Nederland: 

Waarom Jacco Vonhof (MKB-Nederland) nog niet gerust is op een goede afloop van corona

‘Nu het einde van corona in zicht komt en het kabinet vrijwel alle maatregelen loslaat, is het cruciaal om snel vooruit te kijken’, schrijft MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof in deze blog. Vooruitkijken naar oplossingen voor de financiële problemen van ondernemers in de getroffen sectoren én naar een plan om toekomstige lockdowns te voorkomen. Op beide punten is Vonhof nog niet gerust op een goede afloop.

Jacco Vonhof 17 februari 2022

Jacco Vonhof mkb nederland

Voor veel mensen is het straks, als alles weer mag en kan, vrijwel terug naar normaal. Voor vele duizenden ondernemers geldt dat niet. Zij gaan gebukt onder een schuldenlast die optelt tot liefst 40 miljard euro, waarvan de helft bij de Belastingdienst. En ze hebben in twee jaar samen 10 miljard aan eigen vermogen in rook zien opgaan. Zonder oplossing vrees ik dat velen dan alsnog kapot gaan. Dat mag niet gebeuren, onder geen beding.

Voormalig financieel gezonde ondernemingen

Eind deze week praten we hierover met het kabinet en ik zal de bewindspersonen houden aan hun eigen tekst in het regeerakkoord: ‘Daar waar financieel gezonde ondernemingen door corona niet vooruitkomen door schulden, spant het kabinet zich in om tot oplossingen te komen.

Geef ondernemers tenminste twintig jaar tijd om die belastingschulden terug te betalen, is mijn pleidooi. Tijd ontlast ondernemers van die enorme druk om binnen (nu nog) vijf jaar alles te moeten terugbetalen en biedt hen de mogelijkheid te herstellen en weer vooruit te kijken. Tijd geeft de overheid de kans om het allemaal goed te regelen, om uitvoeringsproblemen aan te pakken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *