Hoera… tot 22.00uur!

Maar voor Hoera is  het ook nog te vroeg. 

Met 5 extra openingsuren en de bar weer open kan een groot deel van de seksbedrijven en sekswerkers wel uit de voeten. Voor de late-uurtjes is het geen oplossing.

Het is niet van belang wat wij daarvan vinden; dat wordt niet door ons geregeld maar we hebben wel een eigen verantwoordelijkheid die kan het verschil maken: controleer en hou de veiligheidsregels hoog! Het is ook van belang daar toch weer meer aandacht aan te geven.

Ook al is het niet voorgeschreven, vraag ook naar de controle op de app 3G: ge-ent, getest, genezen. Al vindt U het overdreven: hanteer de anderhalve meter, mondkapje en handenwassen waar mogelijk.

De regeling loopt tot 8 maart en over 3 weken  is er een zg, ijkmoment. We hopen op een verdere verruiming!

Naar aanleiding van vragen Hoe zou het eigenlijk moeten?:

De basis-veiligheidsmaatregelen moet het bedrijf nemen en erop toezien, maar de invulling is ook aan het bedrijf maar…  de richtlijn voor het gedrag en verplichtingen voor personen is:

Als de klant arriveert draagt hij een mondkapje. Diegene die hem ontvangt ook.

Bij binnenkomst eerst de QR-code of test-uitslag controleren, eventueel temperatuur opnemen, vragen over gezondheid stellen en ondertussen de handen laten reinigen. En wijzen op de ‘anderhalve meter’. Er is geen registratieplicht.

Dan kan de klant in bv de bar of afsprakenkamer plaatsnemen. Zodra hij zit mag het mondkapje af.

De sekswerker is tijdens de uitvoering van haar werk niet gebonden aan de draagplicht van het mondkapje.

Heeft de klant keus gemaakt – eerst mondkapje weer op – naar de kamer en daar mag het mondkapje weer af. En bij vertrek weer op.

Sekscontacten beperken zich doorgaans  tot één op één. En op de kamer  worden de gebruikelijke hygiëneregels aanhouden. Op de kamer bepaald ook de sekswerker hoe  men veilig wil werken – handig om geen verwachtingen te wekken die men niet wil bieden.!

Groepen personen zoveel mogelijk vermijden; het is nog steeds geen feestje!  Dus plakken aan de bar is niet de bedoeling. Dus ook een gang-bang en een parenclub zijn eigenlijk niet binnen de veiligheidssvoorschriften te organiseren.

Bedenk dat evenementen en shows ook aan de regels gebonden zijn.  Daar gaat men plaatselijk verschillend mee om en het hangt af van de situatie. Soms wordt het niet toegestaan; soms ziet men het als een aanvulling op de klantenwerving van de sekswerker.

Voor escort gelden ook de algemene veiligheids- en hygiëne voorschriften – te bemiddelen voor afspraken tussen  5.00 en  22.00 uur.

Alles weer open klìnkt dus beter, dan het in de praktijk is. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *