Massagesalons op de korrel…

 

Door het hele land zijn acties om in massagesalons te controleren – mn. of men seks-handelingen toelaat, er mee adverteerde of dat het bij een mistery-gast als een vanzelfsprekendheid wordt aangeboden.

In de meeste gevallen werden bedrijven aangesproken op het feit dat men geen vergunning voor de seksinrichting heeft en derhalve het seks-aanbod illegaal is. In vrijwel alle gecontroleerde zaken werd ook het NFI ingezet. Bovendien werd daarop door de Burgemeester het bedrijf gesloten voor ten minste 3 maanden. De ondernemer kan bij een aangepaste exploitatie misschien daarna weer open.

Tegensputteren helpt niet: dat de masseuse op eigen initiatief handelde of dat de ondernemer er niet van op de hoogte is: hij is aansprakelijk voor wat in het  bedrijf plaatsvindt. Bovendien werd in enkele gevallen ook illegaal verblijf en mogelijk mensenhandel ontdekt.

Het maakt ook niet uit dat prostitutie een legaal beroep is (tenminste de sekswerker een juiste verblijfsstatus en leeftijd heeft!); het is de werkplek die dat illegaal is.

One thought on “Massagesalons op de korrel…

  1. Helemaal mee eens; de legale sector moet voldoen aan tig zware voorwaarden en vereisten met alle bijkomende kosten van dien terwijl die Chinese salons maar overal opduiken en achter de gordijntjes stiekeme handelingen verrichten. Allemaal prima dat ze dat willen doen hoor, maar dan wel met een vergunning. Overigens ook totaal unfair dat eerder tijdens de lockdown deze massagesalons wel open mochten terwijl wij de deuren dicht moesten houden. Weer een mooi voorbeeld van hoe slecht gedrag in dit land wordt beloond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *