Weer zwaardere verplichtingen…

Om te beginnen 

maakt elke ondernemer zelf uit hoe hij met de regels om wil gaan. Dat heeft consequenties. Ook hoe je omgaat met Covid-19-verplichtingen en de aanvulling per 2 november.

De maatregelen die blijven of her-ingevoerd worden  zijn niet alleen handen Wassen, anderhalve meter, mondkapje en goed en regelmatig ventileren.

In onze sector heb je per bedrijfssoort verschillende verplichtingen; clubs met een horeca-afdeling  moeten die afdeling sluiten om 24.00 tot 6.00uur dat was al zo, dat blijft.

Zodra een klant buiten die tijden komt mag je wel schenken maar moet je ook de QR-code controleren.

Heb je geen horeca, dan hoeft het ineens niet; maar moet men een mondkapje op tot men zit of zich heeft afgezonderd met een sekswerker in een kamer.

Wat ook een punt is: De situatie rond Covid19 ziet er niet goed uit. Bereidt je vast voor op een verzwaring van de maatregelen over enkele weken.

Ons idee is, Loop vast op maatregelen vooruit: dat je in elk seksbedrijf aan elke klant en sekswerker vraagt naar de QR-code of een geldig testbewijs. Wil of kan men dat niet – dan kun je dat niet verplichten. Maar als ondernemer ga je er wel over wie je wel of niet binnen wil laten.

Anders kun je stellen dat men er niet inkomt omdat je ook een verantwoordelijkheid hebt in het bedrijf voor de gezondheid van andere aanwezigen. Om die reden zou je ook dronken mensen de toegang kunnen ontzeggen en een roker is binnen ook al niet welkom; ook dan is de gezondheid en veiligheid van anderen in het geding.

Bovendien is zo’n selectie aan de deur ook een aanbeveling dat je de problemen serieus neemt. In een bedrijf waar ze het niet zo nauw nemen zou ik niet graag klant zijn… U wèl?

Het is natuurlijk jammer om een klant te missen, maar wat kost het als uw bedrijf weer dicht moet, al was het maar voor 14 dagen, vanwege het contact met een covid-19 patiënt. Dat risico is er ook als men wel een QR-code heeft maar dan zijn de gevolgen meestal minder ingrijpend.

Nogmaals; het is aan de ondernemer te bepalen hoe hij in zijn bedrijf wil handelen en de regels wil toepassen.

4 thoughts on “Weer zwaardere verplichtingen…

  1. Rutte gaf in de persconferentie van vandaag 2 november aan mondkapjes verplicht bij contactberoepen behalve bij sexwerkers. Er zijn dus in de seksbranche waar geen sprake is van horeca of grotere groepen in 1 ruimte, GEEN extra maatregelen opgelegd vanaf 6 november 😉

    1. ‘Contactberoep’ geldt de sekswerker in de uitoefening van haar beroep; niet een bedrijf.
      Maar aan de uitleg van een regel zitten veel afwegingen; die is aan de ondernemer.

  2. Verbazingwekkend om te pleiten tot vragen naar een QR-code. Juist klanten in deze branche waarderen het als er zo min mogelijk gevraagd wordt. Dat geldt waarschijnlijk ook voor de DVPs.
    Heb niet de illusie dat met dergelijk ‘voorbeeldig gedrag’ de regering (en zeker niet het christelijke smaldeel) te paaien is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *