Anderhalve meter eraf!

U kunt het meetlint en de duimstok opbergen – stickers en looprichtingen opheffen…

Heel fijn voor de meeste bedrijven dat de toch wel wat nare regel, die anderhalve meter, er vanaf de 25e september echt af is.  Dan kun je weer meer klanten binnen laten en plaatsen..

Maar… na 1 oktober gaan ook alle tegemoetkomingen eraf… dat is nog maar de vraag of dan de omzet ook weer op het oude peil is en u het in het laatste kwartaal van 2021 financieel nog gaat redden. Dat zal voor schuldeisers ook het signaal zijn dat men weer kan innen.

Drank na middernacht blijft in de ban. Heel naar voor de avond-en nacht-zaken – die het ook vooral van de kleine uutjes moeten hebben – is dat er voor shows e.d. nog geen enkele verruiming komt – die blijven gesloten. Het is te hopen dat zij nog aan kunnen kloppen voor regelingen die ook na 1 oktober in hun geval van toepassing zijn. Of is het dan weer zo dat men net niet aan de voorwaarden voldoet of men vanwege de registratie buiten de boot (blijft) vallen?!

Omdat we daarmee ook nog niet van Corona af zijn zal wel duidelijk zijn; het is verstandig de discussie met personeel, sekswerkers en klanten op peil te blijven houden en dan vaccinatie en/of controletesten bepleiten. U mag het niet verplichten maar voorlichting en discussie is zelfs wenselijk! 

Vraag ook gerust of u de corona-app mag controleren – eisen mag nog niet; dat geldt dus ook voor sekswerkers en klanten! Blijf oog houden voor die veiligheid; het is ook uw veiligheid!

Dinsdag weet U precies wat er in de persconferentie over gezegd wordt en wat definitief en wanneer van kracht is.

 

One thought on “Anderhalve meter eraf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *