Toch weer beperkingen?

De beoordeling van de huidige sluiting is dat er na 24 uur geen barbedrijf open mag zijn. Dat is dan onmiddellijk een probleem in veel seksclubs.

De beoordeling ter plaatse is nogal verschillend in de voorgaand situaties – men gebruikt de zigzag-meetstok:

De ene gemeente ging toen uit van ‘Een bar is een bar – dus dicht’; de andere gemeente ‘Het is een onderdeel van het seksbedrijf en dus geen openbare bar.  En weer een ander heeft het over het verschil tussen  ‘Culturele uitgaansgelegenheden  en bedrijven met een ondersteunende activiteit’.

Volgens ons kun je, mits men zorgt de basisregels toe te passen de bar in een seksclub als service&contact-ruimte ook veilig open houden. Immers de klanten onderling hebben amper enig contact en met de dame van hun keuze gaat men vrij snel ‘in de afzondering’. Bovendien is het publiek geen ‘disco-publiek’ – gaat het niet om feesten en beesten. Het publiek is doorgaans ‘wat ouder’ en inmiddels gevaccineerd tegen Covid. 

Uiteraard kun je dan geen vrijgezellen-party toestaan of een gang-bang of single-feest, oid. organiseren

Wij vinden het tamelijk risicoloos. Maar tja, wie zijn wij… de gemeente/regio beslist over de uitvoering. Maar wie weet: Men wil ook meer maatwerk gaan leveren… hier ligt een kans!,

Rotterdam zond een brief over de toepassing van de aanpassingen per 9 juli


Geachte heer/mevrouw,

 

Afgelopen vrijdagavond 9 juli heeft het kabinet de maatregelen omtrent het coronavirus aangescherpt. De aanscherpingen zijn afgelopen weekend in werking getreden en hebben onder andere betrekking op horecagelegenheden. Bij deze informeren we u over de versoepelingen.

 

Het kabinet heeft besloten dat alle horecagelegenheden van 0.00 tot 06.00 de deuren moeten sluiten. Dat geldt ook voor horecagelegenheden die onderdeel uitmaken van een seksinrichting. Daarnaast is besloten dat geen entertainment meer mag plaatsvinden (erotische vertoningen, shows, optredens) en ook mag geen gelegenheid meer worden gegeven aan dansactiviteiten. Ook mag de geluidsbelasting niet hoger zijn dan 60 decibel en moet een publieke ruimte zijn ingericht op een anderhalvemetercapaciteit. Bezoekers moeten vaste zitplaatsen krijgen en voorts geldt de 1,5 meter afstand regel. Er wordt in de horeca niet meer gewerkt met coronatoegangsbewijzen. Verder blijft zelfbediening toegestaan en mag de bar open met dien verstande dat ook daar vaste zitplaatsen gelden. Naast de afstandsmaatregel blijven andere basisregels zoals de gezondheidscheck en hygiënemaatregelen bestaan.

 

Waar de horecagedeelten eerder dicht moeten, gelden voor seksinrichtingen de reguliere openingstijden zoals genoemd in uw vergunning. Ook ten aanzien van seksbioscopen geldt dat horecagedeelten van 0.00 tot 06.00 gesloten moeten zijn, de bioscoopfunctie mag volgens de reguliere tijden worden geëxploiteerd.

 

De nieuwe regels gelden vooralsnog tot en met 13 augustus 2021.

 

In geval van nieuwe ontwikkelingen wordt u hierover nader geïnformeerd,

 

Met vriendelijke groet,

 

Team Horecavergunningen
Gemeente Rotterdam
Directie Veiligheid
Team Horecavergunningen

Telefoon 010 – 267 25 00
Website www.rotterdam.nl/horeca

One thought on “Toch weer beperkingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *