Klantenscreening (update 18-05 9.30)

Covid19 klantenscreening

Klanten en sekswerkers kondigen hun bezoek aan en spreken een tijd van aankomst af. Dat is niet verplicht. Bij binnenkomst van de klant (of sekswerker) dient men een mondkapje te dragen en U moet een aantal vragen stellen: een zg, ‘gezondheidcheck’.

  1. Heeft u last van verkoudheidsklachten?
  2. Moet u hoesten?
  3. Heeft u de laatste dagen last van geur- of smaakverlies?
  4. Heeft U koorts (38 graden of hoger)?
  5. Heeft u klachten van kortademigheid of benauwdheid?
  6. Bent u de laatste 10 dagen in ‘oranje’ of ‘rood’ gebied geweest?
  7. Heeft U huisgenoten met koorts of benauwdheidsklachten
  8. Heeft U huisgenoten die op Corona positief getest zijn?

Op deze vragen – die overigens ook standaard zijn bij bv artsen- of ziekenhuis-bezoek – moet dan uiteraard ‘nee’ geantwoord kunnen worden. Anders had de klant beter het bezoek kunnen uitstellen.

Praktisch: U kunt de vragen op een bord zetten en er naar verwijzen met de vraag of men deze met ‘nee’ kan beantwoorden. Anders kan hij het bezoek beter uitstellen.

Registratie: 

Op de landelijke overheids-site staat  dat registratie van klanten bij sekswerk niet verplicht is. Bijvoorbeeld, de Gemeenten Rotterdam en Amsterdam geven ook in een brief aan dat legitimatie NIET vereist is. 

Daarna kunt U de klant toelaten en kan hij met de sekswerker contact maken en afspreken – Het gaat dan om een één-op-één contact.  Uiteraard is daar de zg, ‘anderhalvemeter’ niet van toepassing. Het contact is op de kamer aan de sekswerker – doch men heeft zich dan wel aan de hygiëne-regels en protocol te houden.

Let op: Gemeenten en veiligheidsregios hebben soms verschil van opvatting en kunnen nadere regels stellen. Bv. over het aantal mensen wat gelijktijdig in uw bedrijf binnen mag zijn – het maximum is echter 30 personen. Ook de bar-activiteit wordt verschillend beoordeeld: als ‘bijkomende activiteit’ of een verbod op de bar. Er kan dus verschil ontstaan per locatoe/regio of gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *