Angsthazen…

Sekswerk is nog steeds een uitgesloten contactberoep.

Het is bijzonder vreemd dat de overheid volhard in het uitsluiten van sekswerk.

Het begint er op te lijken dat men dat meer doet uit politieke angst dan uit de wetenschap dat er amper enig verspreidingsrisico is bij sekswerk. Dat laatste wéét men; er is immers tussen juli en oktober 2020 voldoende kennis opgedaan om dat te onderbouwen. Het eerste is van ons; een veronderstelling, waar je nooit een vinger achter de feiten zal krijgen.

Toch denken wij dat ‘de politiek’ angst heeft om sekswerk vrij te geven want men vreest dat dan bv de sportscholen ook weer gaan steigeren: Wèl sekswerk en dan níet die o zo gezonde workouts? Al zijn bezwaren zoals: Ik kan mijn oma niet eens bezoeken maar kan wel naar de h…?!  inmiddels wel opgelost. Er zijn  meer van dit soort kreten die tot onrust kunnen leiden en die ‘de politiek’ dan voor de voeten geworpen worden.

Soortgelijke bezwaren komen telkens weer tot leven zodra een sekswerker haar werk mag hervatten – dus laten we de tent nog maar even stilleggen… dat gaat wel goed want ‘iedereen’ snapt wel dat onze argumenten wel moeten kloppen (de vooroordelen zorgen daar wel voor!). Dus het argument is nu:  We hebben  geen vertrouwen in de registratie van de bezoekers en dat het in acht nemen van de veiligheidsmaatregelen onvoldoende gewaarborgd is: dus het is een veiligheidsrisico – dus we geven het niet vrij!

Dat is dus ‘bij de wilde konijnen af!’ O ja, en dan zijn er ook nog politieke wensen om prostitutie maar helemaal in de ban te doen; dus die gaan als eerste protesteren als sekswerk ‘zomaar’ weer wordt toegestaan!

Komende dinsdag zitten wij weer ‘vol vertrouwen’, heel gezagsgetrouw, te kijken naar de ‘persco’ van de MP en Minister…  die gaat dan zeggen dat het misschien de 19e wordt maar dat het pasde 17e bekend gemaakt wordt of het ècht doorgaat… of dat wij dan wéér ‘het haasje’ zijn!? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *