Plaats in ‘Stappenplan’?

Meestgestelde vraag na de persconferentie van de 13e: 
Waar horen wij bij?

Voorlopig horen we nergens bij en er zijn genoeg mensen die kennelijk vinden dat je dat ook vooral zo moet houden… (15-04: Inmiddels heeft de MP in de Kamer laten weten dat het 11 mei wordt binnen het stappenplan… uiteraard ‘mits’… en op 16-4  werd het ‘mits’ voor het stappenplan al iets aangescherpt…)

Over de andere kant wij vinden dat de beslissing tot het uitsluiten van prostitutie bij het herstel van de contactberoepen op oneigenlijke gronden en argumenten genomen is.

Daarover hebben we eerder al geschreven op 23 februari aan de MP en Ministers. Dat had geen gevolg. Ook vanuit de SOR werd  een – door ons ondersteunde brief in maart gezonden: Men liet weten op het zelfde standpunt te blijven staan.

Nu is er een kort geding – op initiatief van de SOR – in voorbereiding en daarin worden ook onze argumenten nogmaals , juridisch sterk onderbouwd, aangedragen.

We zitten dus niet stil, maar of dit enig effect heeft moeten we afwachten: Andere sectoren vonden ook bij de Rechter hun gelijk niet. Kern in de beoordeling is : Mag de overheid dit besluit wel nemen: Antwoord Ja. Dan komt men niet toe aan de inhoudelijke beoordeling! En dan is het weer even bezinnen op een volgende stap.

Misverstand oplossen: Wij zijn er van overtuigd dat er een ernstig verspreidings-probleem is wat serieus moet worden aangepakt. Wij pleiten dus niet voor ‘vrijheid-blijheid’ en alle remmen eraf!

2 thoughts on “Plaats in ‘Stappenplan’?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *