Rechtszaak i.v.m. Covid 19

Inmiddels hebben groepen bedrijven en organisaties bij de Kort-geding-rechter bepleit om weer te heropenen – ze hebben allen nul op rekest gekregen. Het is de Rechter die eerst beoordeeld of het sluiten voldoende rechtsgrond heeft en de overheid dat mocht doen; het antwoord is ‘Ja’.

Voor een inhoudelijke beoordeling van de redenen waarop dat besluit werd gebaseerd is een andere procedure nodig. En daarop is dan weer beroep mogelijk als men in de sluiting blijft volharden.

Het is mede gezien deze eerdere uitspraken dat de VER geen brood ziet in weer een gang naar de Rechter met een zelfde vraag. Uiteraard blijven wij ondertussen overal waar mogelijk heropening bepleiten.

Uiteraard werken we wel samen met andere organisaties en hun initiatieven; er bestaat geen onenigheid over de uitgangspunten.

One thought on “Rechtszaak i.v.m. Covid 19

  1. Is het nu echt bekeken met de legale prostitutie zoals wij die hebben gekend? Er komen allemaal verhalen over incidenten uit de illegaliteit nu. Vreselijk dat het allemaal zo moet eindigen. Ook met die wrs wet die de sector bedreigt. Echt vreselijk dat een groep Christelijke lui dit een legale sector waar veel vraag naar is aan kan doen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *