Sociaal…? M’n neus uit!

Wouter Koolmees (D66) is sinds eind 2017 onze minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. We lazen onlangs nog een artikel in Trouw – waarin men hem beschreef als: De motor achter de noodsteun  en een
uitspraak: ‘Ik maak me zorgen om hen voor wie de Nederlandse Belofte stokt’

Onze minister komt op voor alle mensen die arbeid verrichten – in loondienst of zelfstandig, zzp-er of ondernemer. Heel bewogen – ook in elke andere publicatie – met het lot van de werkende bevolking. En zo hoort het ook, als Minister van Sociale zaken!

Maar voor de sekswerkers kan hij niets doen
liet hij gisteren nog weten. Nu is er een mogelijkheid dat sekswerkers dus van een andere soort zijn dan mensen waar hij zich wèl voor inzet. Sekswerkers zijn kennelijk van een andere soort; die wel als een slaaf het (belasting)-geld binnen brengen maar dan vervolgens administratief – bv de opting-inners – tussen de wal en het schip vallen. Dus daar doen we verder maar niets mee… Tja., daar hebben ‘ze’ geen regeltjes voor gemaakt. En regeltjes zijn kennelijk belangrijker dan een sekswerker.

Zijn wij nu zo dom en denken dat daar nu juist een taak ligt voor de Minister van Sociale Zaken?

 

Nu een gele paraplu? Tja. vanwege de af…..-politiek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *