Mediahuis Nederland stopt met plaatsen erotische advertenties

 De Nederlandse kranten

van Mediahuis-Nederland – o.a.  De TelegraafMetro, NRC, Leidsch Dagblad, Haarlems Dagblad, Noordhollands-Dagblad, Gooi en Eemlander, De Limburger. Daarnaast een reeks van advertentiebladen en b.v. ook ‘Speurders.nl’

STOPT MET PLAATSEN VAN ALLE EROTISCHE ADVERTENTIES. 

Dus ook die van alle legale (vergunde) bedrijven en dienstverleners. Deze uitsluiting is in feite een ‘berufsverbot’; men beheerst de sector vrijwel. 

Uiteraard wilden we daar een gesprek over – tenslotte zijn er contacten met oa. De Telegraaf-groep, al zo’n kleine 30 jaar: Daar heeft men geen behoefte aan; het is een directiebeslissing – punt uit! 

Het is ook wel bijzonder als we de publicatie hierna lezen van 9-2-2021:

Mediahuis Nederland lanceert nieuwe advertentiepropositie

Mediahuis Nederland bundelt de landelijke advertentieverkoop in een nieuwe propositie genaamd Mediahuis Connect. Het betreft een ‘mediacombinatie’ van De Telegraaf en alle andere Nederlandse regionale merken die onder het mediabedrijf vallen.

 

Met Mediahuis Connect worden de sales van het recent overgenomen NDC Mediagroep, Mediahuis Nederland (Telegraaf) en Mediahuis Limburg samengebracht. De nieuwe combinatie is vanaf vandaag inzetbaar. Hiermee moet adverteerders het gemak worden geboden om via een centraal loket verbinding te maken met ‘heel Nederland’ via 1 landelijk dagblad, 9 regionale bladen, 44 lokale nieuwsbladen en huis-aan-huiskranten en 86 digitale platforms. Mediahuis Connect bereikt naar eigen zeggen dagelijks 5,2 miljoen mensen via print en online. De nieuwe combinatie is vanaf vandaag inzetbaar.

 

Ook andere kranten-combinaties schroeven de mogelijkheden terug voor de erotiek-advertenties bv. door slechts een aantal dagen te plaatsen en dan telkens een dag minder…. 

Het komt er in feite op neer dat in gedrukte media geen enkele bruikbare mogelijkheid meer overblijft. 

Tel daarbij de steeds sterkere roep uit Amerika om ook de internetmogelijkheden en betaaldiensten af te knijpen en dan is de weg naar criminalisering volledig. 

De wetgeving (Wrs) die zometeen vergunningen eist van elke sekswerker stuurt eveneens ieder in de richting van stoppen of illegaal werken. 

Vreemd idee om criminalisering van het vak  dan telkens te verkopen als in het belang van de sekswerker en de ultieme oplossing voor mensenhandel.

U hoort nader!

a

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *