Lockdown… na 5 weken

2020-01-11 (update 2020-01-12) Na 5 weken nog een paar weken erbij? En blijft het daar dan bij? In afwachting van de officiele mededeling wordt telkens volop gespeculeerd. Dat blijft ook de komende maanden zo: onzekerheid is troef!

Dat is niet onlogisch: zolang de besmettingscijfers niet fors dalen moeten we allemaal in de lock-down… Behalve dan zij die daar niet aan mee willen doen. Dïe zijn het probleem en wij, en alle andere gesloten sectoren, zijn slachtoffer; niet van het virus maar van de ontkenners, rebellen en wappy’s. Die krijg je alleen van straat met bv een avondklok en strenge controle daarop… Die maatregel is dus op korte termijn ook niet uitgesloten.

Het probleem zit dus niet bij de seksbedrijven, noch bij de sekswerkers; de veiligheidsmaatregelen hebben zich bewezen nadat we in juli weer aan de slag konden. Het algemene probleem zit erin dat te veel mensen onderweg zijn en daar – bewust of onbewust – een probleem vormen in de verspreiding van het virus.

Toch moeten we het zien uit te zingen: Inmiddels zijn de entingen begonnen en dat moet binnen enkele maanden toch aanmerkelijke resultaten krijgen… Maar onzekerheden blijven. 

Voorlopig zitten we nog met alle beperkingen. Minimaal tot 9 februari,  is de nu genoemde datum…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *