Geen TOGS wel TVL?

Ter informatie een bericht van het RVO indien de SBI-code niet geaccepteerd werd.:   

         
Geachte heer, mevrouw,

Eerder tekende u bezwaar aan tegen ons besluit geen TOGS aan u toe te kennen. Indien uw TOGS-aanvraag is afgewezen vanwege een onjuiste SBI-code heeft u mogelijk geen aanvraag in kunnen dienen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).

Mocht uw bezwaar gehonoreerd worden en uw gewijzigde SBI-code komt toch in aanmerking voor de TOGS, dan komt u mogelijk ook in aanmerking voor de TVL. Omdat de TVL op 30 oktober 2020 sluit geven we u de mogelijkheid alvast te kijken of u in aanmerking komt voor de TVL en een aanvraag in te dienen.

Waarom alvast TVL aanvragen?
De kans bestaat dat op uw TOGS bezwaar pas na 30 oktober 2020 een besluit wordt genomen. U bent dan te laat om een TVL-aanvraag in te dienen. De uiterste aanvraagdatum van de huidige TVL is namelijk 30 oktober 2020. Deze aanvraagperiode wordt ook niet verlengd. Dit betekent dat u uiterlijk op 30 oktober 2020 vóór 17.00 uur uw aanvraag voor de 1e periode van de TVL in moet dienen.

Controleer of u in aanmerking komt voor TVL
Om de SBI-code zoals vermeld in uw bezwaar te controleren, doorloopt u de volgende stappen:

 

1.    Ga naar de adviestool op https://www.rvo.nl/tvl via de knop ‘Raadpleeg de Adviestool’.

 

2.    Scrol naar beneden tot u de knop ‘Controleer SBI-code’ ziet. Voer in het bovenstaande veld ‘Voer uw SBI-code in*’ de SBI-code in waarvan u vindt dat die past in uw bedrijfsomschrijving op 15 maart 2020. U krijgt meteen de melding of u met deze SBI-code eventueel recht heeft op TVL. Komt die code wél in aanmerking? Klik dan op de knop ‘Naar stap 2’.

 

3.    Vink aan of u voldoet aan de voorwaarden. Komt u nog steeds in aanmerking? Klik dan op de knop ‘Naar stap 3’.

4.    Vul bij deze stap in wanneer u ingeschreven stond bij de KVK. Bereken daarna uw tegemoetkoming met de gevraagde omzetgegevens.

 

5.    Komt u volgens de adviestool in aanmerking met de SBI-code die u in uw bezwaar hebt aangegeven? Ga verder naar aanvragen.


Direct uw aanvraag regelen
Vraag de TVL aan zoals beschreven op de website https://mijn.rvo.nl/tvl. Hiervoor heeft u de volgende gegevens nodig:

 

·         DigiD of eHerkenning;

·         uw bankrekeningnummer;

·         belastingaangiftes omzetbelasting over 2e en 3e kwartaal van 2019 en 2020.

Let op! Bij uw aanvraag zult u zien dat uw ‘oude’ SBI-code wordt ingevuld. Hierdoor ziet u ook het subsidiebedrag niet. Ga gewoon door en doe de aanvraag. Wij passen dit aan als uw TOGS bezwaar gehonoreerd wordt. Als uw TOGS bezwaar niet wordt gehonoreerd zult u een afwijzing krijgen op de TVL-aanvraag.

Meer informatie
Heeft u vragen? Bekijk dan eerst de informatie op www.rvo.nl/tvl. Als u daarna nog vragen heeft stelt u deze via onze live chat op dezelfde pagina. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar: 088 042 25 00. Informatie over andere regelingen staat op rijksoverheid.nl/financiele-regelingen.

Met vriendelijke groet,

Remco Duisterhof
Teammanager Project- & Organisatiefinanciering

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Hanzelaan 310 | 8017 JK | Zwolle
Postbus 10073 | 8000 GB | Zwolle
……………………………………
T 088 042 25 00 (lokaal tarief)
www.rvo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *