Sluitingsuur horeca

  

In verband met Corona is in een aantal veiligheidsregio’s een sluitingsuur op 24.00 uur bepaald: niemand meer binnen en zaallichten aan; om 01.00 uur moet het bedrijf dan leeg zijn. En hoe in een seksclub die ook een vergunning voor de horeca heeft? 
 

Volgens ons – maar gemeenten hebben mogelijk hun eigen uitleg; dus pas op! – zal je het horecagedeelte, als het een openbare bar is, moeten sluiten volgens de richtlijn, maar dat wil niet zeggen dat de vergunning als seksinrichting dan automatisch ook buiten de orde valt. De afspraken van de sekswerkers met de klanten zouden in onze visie normaal plaats kunnen vinden.

Is de drank/bar slechts een ondersteunende activiteit dan is er geen reden voor sluiting.

Omdat de situatie per regio, gemeente en vestiging anders is kun je geen vaste regel geven hóe je de bar en/of het bargedeelte dan buiten gebruik moet stellen; dat is aan de ondernemer. 

Duidelijk is dat alleen een bordje – ‘Wij schenken niet meer na één-en’, niet zal voldoen bij een controle. Maar zorg er vooral voor dat het duidelijk is dat niet de drinkebroers uit de reguliere horeca waar ze moeten vertrekken het dan massaal in uw bedrijf kunnen voortzetten! Wees duidelijk, regel dat dus goed; al of niet in overleg met de gemeente!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *