Hotel-prostitutie

Een hotel waar men een werkplek wil verhuren aan een sekswerker moet maar een vergunning aanvragen als seksinrichting. Anders is het een illegale activiteit. En als het hotel-personeel een leuke bijverdienste heeft aan de bemiddeling van de sekswerker, dan is dat ook de verantwoordelijkheid van het hotel-bedrijf. 

Maar een hotelgast die een dame uitnodigt op de kamer (commercieel of niet) is een privézaak. Wel kan een hotel bezwaar hebben vanwege het gebruik. Wettelijk is dat seks-contact géén beletsel.

Uiteraard zit er onder de hotelprostitutie ook kaf onder het koren en daar moet ook voor gewaakt worden, maar in de hotelbedrijven hebben ze doorgaans de ogen niet in de zak en voor het personeel is er nu ook nog een gratis cursus om misstanden te herkennen- zie = www.noplaceforsextrafficking.org. Ook voor de Hotels is er geen excuus meer…

Toch is ook een waarschuwing op zijn plaats: Maak er geen heksenjacht van: niet elke sekswerker is slachtoffer van mensenhandel of uitbuiting en niet in staat in te zien dat ze slachtoffer daarvan geworden is. De meeste sekswerkers zijn echt in staat de ‘eigen boontjes te doppen’.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *