Stop er maar mee!

De maand september was nog niet begonnen of het Tweede Kamer hield debat over sekswerk – wat door Exxpose, een Christelijke jongerenorganisatie, met 40.000 handtekeningen via een zg. burgerinitiatief op de agenda was  gekregen. 

Het leverde onmiddellijk publicitair een reactie op van met name het CDA – Anne Kuik: Er
moet een verbod komen op betaalde seks. Het Zweedse model moet leidend zijn. Ze heeft dat zelf eerder al eens bekeken in Zweden; een succes, al is het niet de ultieme oplossing. We moeten een stap verder: een verbod!

Ze nam daarmee ook electoraal het stokje over van Gert-Jan Segers (CU), en hoopt kennelijk ook wat zieltjes richting CDA te krijgen.

Enfin, de Kamer ging er – zoals te verwachten – niet in mee om sekswerk op zijn Zweeds of helemaal te elemineren. Rtv-Noord – heeft een onderzoeksplatform – om eens te kijken hoe ‘de bevolking’ er over denkt: 83.4% wilde geen strafbaarstelling voor betaalde seks. Bij de Telegraaf werd dat zelfs 88%! Eerdere peilingen na de 90-er jaren scoorden ook meestal rond de 85% – kennelijk ook weinig verschil in beoordeling door de jaren heen.

Het voorstel om sekswerk helemaal te verbieden komt elke ca 6/7 jaar voorbij dus in bv. 2027 komt het vàst wéér op de Kamer-agenda… Maar voordien misschien ook al even tijdens de behandeling van de WRS (Wet regulering sekswerk)… tenminste als men zich er nog voor de verkiezingen even bij de achterban mee kan profileren.

(bij de afbeelding: Verbieden? Er werd op de nadelen al wel eens eerder gewezen)

One thought on “Stop er maar mee!

  1. Kunnen ze die christelijke partijen niet verbieden?! Want die zijn namelijk niet meer van deze tijd! In de kerk hebben er zeker geen misstanden plaatsgevonden! Hypocriete lui!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *