Parenclubs en de gang-bang-party’s…

We hebben nogal wat verbaasde vragen gekregen over de zg. parenclubs, swingersclubs, vrijgezellendagen en gangbang-party’s en dat soort evenementen: Men lijkt weer volop – met honderd en meer mensen – bijeen te zijn in vrijwel elke parenclub en elders georganiseerde party’s. .

Naar onze mening is dat niet illegaal als bv. een parenclub open gaat als er een vergunning is voor een seksinrichting… maar dan: men heeft waarschijnlijk ook een horecavergunning en moet dus ook aan die anderhalve-meter-voorwaarden voldoen.

Daarnaast het handhaven van  de protocollen van het RIVM vanwege Covid-19, de hygiëne-richtlijn voor sekswerk en het Corona-protocol voor sekswerk – net als in elk ander seksbedrijf.

Hoe je dan op het idee kunt komen dat het wel een veilig en  goed idee is met 100 mensen – of meer – samen te komen, voor maximale kruislingse sekscontacten, kunnen wij niet plaatsen. Bijeenkomsten van 100 en meer personen moeten in de regio Amsterdam-Amstelland overigens ook – 48 uur voor aanvang – eerst worden aangemeld; op straffe van sluiting of dwangsom.

In het NH-dagblad lezen we ook de mening van een parenclub-ondernemer: “Normaal kunnen er zo’n 280 mensen bij ons terecht, maar door de maatregelen is dat nu al maximaal 150. En daar zitten we eigenlijk nooit aan, omdat mensen toch die risico’s inschatten.”

Er zit ook een wezenlijk verschil tussen een regulier seksbedrijf en de paren-club of Gang-bang. In een club komen de klanten eigenlijk niet voor elkaar maar voor een één-op-één sekscontact. 

Natuurlijk begrijpen we die parenclub-ondernemers; niet open en al maanden geen omzet maar wel doorlopende kosten; dan wil men aan de slag! Het is natuurlijk ook sneu voor hùn klanten… Maar het lijkt ons wachten op het moment dat het mis gaat. De klagers wijzen ons er ook op dat het hooguit de seksbranche als geheel extra in diskrediet kan brengen. 

Over de andere kant er zijn ook parenclubs die er juist heel bewust voor kiezen om gesloten te blijven en daarmee voor de veiligheid en zekerheid kiezen zodat men niet de bron van een Covid-uitbraak kan worden. Immers elk bedrijf heeft een eigen verantwoordelijkheid – ook ten opzichte van de veiligheid van alle aanwezigen in zijn bedrijf en is daarop ook aanspreekbaar.

One thought on “Parenclubs en de gang-bang-party’s…

  1. Helemaal mee eens, je bent wel een giga egoïstIsche ondernemer als je door open te gaan met z’n giga risico, ik snap zeker de financiële druk, maar dit mag nooit boven de gezondheid van de mens geplaatst worden, aan de andere kant zou de mens ook z’n gezond verstand moeten gebruiken en helemaal niet naar z’n ondernemer toe moeten willen gaan!

    Kortom de verantwoordelijkheid ligt bij beide, dus als het mis gaat naam en toenaam van alle bezoekers en van de ondernemer open en bloot publiceren zodat andere die in aanraking zijn geweest met z’n domkop zichzelf en andere kunnen beschermen door in zelfstandig twee weken thuis te blijven, want juist deze mensen die het risico nemen zullen zich niet melden waar zij het opgelopen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *