1 juli herstart seksbedrijven en sekswerk!

Het laatste interview voor het reces…

Mooi nieuws: er kan steeds meer – de teugels kan men laten vieren – maar tja, het was natuurlijk toch nog onverwacht dat 1 juli de heropeningsdatum voor seksbedrijven en sekswerk is. Het zal voor velen een laatste redmiddel zijn om weer aan de slag te kunnen; bedenk dat je je dan wel stipt aan de voorschriften en protocollen moet houden. Dat is ook de verantwoordelijkheid  èn eigenbelang van de ondernemer, de sekswerker en de klant!

Wel zijn nu alle TOGS aangevraagd (nog even geduld of ze ook worden toegekend) en de opvolger de TVL komt binnenkort vrij. De NOW 2.0 is er ook. De Belastingdienst heeft het uitstel ook iets verlengd. (zie het bericht ‘Vervolg regelingen’) Maar we moeten het dus nog zien vol te houden tot ook de omzet en winst voldoende is om aan alle verplichtingen te kunnen voldoen!

(Nachtclubs e.d. moeten nog wel gesloten blijven – men bedoeld hier waarschijnlijk de uitgaans-gelegenheden waar veel publiek ter vermaak komt; helemaal duidelijk is dat niet).

4 thoughts on “1 juli herstart seksbedrijven en sekswerk!

  1. Er is inmiddels ook officieel gereageerd op het protocol. Het wil niet zeggen dat er nog nadere regels gesteld worden in de Veiligheidsregios, door gemeenten en GGD’s…
   Zie overigens het bericht over het protocol.

 1. Beste Collega,s
  Is er ergens het juiste protocol al beschikbaar,kan het op dit moment nog nergens vinden,of is deze gelijk aan contactberoepen(RIVM)

  Grt
  Walaphan

  1. Algemene regels van het RIVM zijn van toepassing; evenals de hygieneregels sekswerk (zie bij doorverwijzingen) zie ook de reactie aan Marij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *