Wat gaat te paard en komt misschien schoorvoetend terug…

Wij ontvingen een reactie van een ondernemer die maar eens precies verwoordde wat de meeste ondernemers ons dagelijks voorhouden… geen nieuws maar een uitlaatklep!

Geacht bestuur van de VER,
Middels deze mail benader ik jullie nogmaals. We hebben eerder contact gehad aangaande ideeën en plannen voor de anderhalve meter economie in de seksbranche. U heeft ons ook een uitgebreide mail doen toekomen met alle uitkomsten en jullie plannen om er iets mee te doen.
We hebben natuurlijk nog een ander punt. Net zoals de casino’s nu klagen dat gokken naar de illegaliteit verdwijnt kunnen de seksondernemers nu ook zien dat vaak illegale thuisontvangst gewoon doorgaat.Deze thuisontvangst is zelfs nooit opgehouden na 15 maart jongstleden. Advertentiesites zoals sexjobs, kinky. nl , Afspraakjes.com en vele anderen profileren nog steeds alle advertenties van sekswerkers die thuis ontvangen. Onder het mom van dat adverteren nu eenmaal mag. Ook legale bedrijven mogen adverteren en daar wordt dus geen onderscheid in gemaakt. Alleen de legale ondernemers die je ziet adverteren vermelden allemaal dat ze gesloten zijn. Advertentiesites komen er mee weg dat ze alleen maar een vermelding hoeven te doen dat privé- ontvangst verboden is en bieden zogenaamd webcamseks aan. Het zal de thuis ontvangende sekswerkers een zorg zijn dat die vermelding er staat. De advertenties blijven hetzelfde en de thuisontvangst gaat dus gewoon door !!! bij de zichzelf niet respecterende sekswerkers die alle regels aan de laars lappen. Ook hun bezoekers trouwens.
Het blijkt dat alle cijfers van het RIVM en van de Intensive Care wijzen op een teruggang van het virus. Het blijkt dus dat de illegale thuisontvangst niet erg meewerkt aan een verspreiding van het virus. De overheid maakt zich geen enkele zorg over de advertentiesites en de thuisprostitutie viert inmiddels hoogtij. De overheid heeft nog geen enkele aanleiding gezien om iets aan de prostitutie te doen. BEHALVE BIJ DE LEGALE SEKSWERKERS EN SEKSONDERNEMERS DIE ALLEMAAL NUL EURO INKOMSTEN HEBBEN VOOR TENMINSTE VIJFENENEENHALVE MAAND !!!!
Nu hebben we dus een geweldig punt: Prostitutie die in volle glorie doorgaat in de thuis ontvangst sector (illegaal) schijnt geen belemmering te zijn voor de druk op de intensive care en zorgt ook niet voor sterke argumenten van het RIVM (illegale thuisontvangst lijdt niet tot hoge tabellenpieken aangaande besmettingen).
Als nu alle illegale thuisontvangers eens gewoon hun stabiele positie inruilen met de legale bedrijven. Thuisontvangst dus onmogelijk… En de legale bordelen weer gewoon open.
DE THUISONTVANGERS BLIJVEN HUN UITKERING (die de meesten ontvangen) toch wel gewoon ontvangen. En als ze naast de thuisontvangst ook nog een gewone baan hebben zijn ze ook verzekerd van inkomsten. Zij kunnen de coronacrisis doorkomen.
Dit ligt anders voor de legale bedrijven en zeker ook voor de legale sekswerkers. Voor deze sector is momenteel geen enkel goed perspectief. Met prachtige plannen van de VER hoopt de sector iets te bereiken en hopen we dat ook de legale sekswerkers een vorm van steun zullen krijgen. Ook hopen we met allerhande passende maatregelen weer iets voor elkaar te krijgen aangaande openingsmogelijkheden voor ondernemers. Ik zie er weinig goeds van komen als ik eerlijk moet zijn. Seks wordt totaal niet vernoemd in opinieprogramma, s, het nieuws, bij politici, programmamakers, door mensen van het MKB (sorry) en eigenlijk bijna door niemand dus.
Ook illegale seks schijnt geen enkel item te zijn op de politieke agenda. Niet landelijk, niet provinciaal, en niet gemeentelijk.Moeten wij als legale seksondernemers en sekswerkers lijdzaam toe blijven zien dat we gewoon in alle opties gedwarsboomd worden?Moeten wij als legale seksondernemers en sekswerkers het “normaal” vinden of “nieuw normaal” dat Seks uit de woordenboeken is verdwenen van politici, programmamakers, woordvoerders van vele sectoren en zelfs woordvoerders van het MKB (sorry)Mogen wij ook een keer aandacht krijgen middels landelijke forums waarvan bijvoorbeeld de televisie het belangrijkste forum is? Als thuisontvangst geen enkel item is, waarom kunnen dan clubs niet open in de vorm van pure privé-ontvangst? 
Ik wil geen aanval plegen op de thuiswerkers hoor. Absoluut niet, maar gezien het feit dat onder de radar alles door schijnt te kunnen draaien is dat wel erg zuur voor de legale sector. Ook voor de legale en oprechte sekswerkers. Normaal schijnt het elkaar niet erg in de weg te zitten gezien het feit dat legale ondernemers vaak allemaal levensvatbaarheid hebben. Sekswerk faciliteren in Nederland is nu eenmaal al lang een groot probleem. En alle thuiswerkers kunnen nu eenmaal ook niet terecht op legale locaties.
Maar toch. Houdt de legale bedrijven in de lucht of zorg dat deze ondernemers weer aan de slag kunnen na alle coronaperikelen ook al duren deze misschien nog wel anderhalf jaar (Ik ben optimist en ga er van uit dat we in september weer open zijn). Zorg dus dat de legale sekssector blijft bestaan!!!! En daar zal veel steun voor nodig zijn !!!!Voorkom dat alle legale dames ook in de illegaliteit moeten verdwijnen omdat er nu eenmaal niets voor hun is/wordt  geregeld!!!Seks is belangrijk en zal nu eenmaal altijd blijven bestaan. Seks is überhaupt de reden dat we bestaan.We willen geen decennia terugvallen in een beschaafd land waar de legale sekssector goed geregeld en gecontroleerd is. We willen geen straatprostitutie en buurten net als Katendrecht vele jaren geleden. We willen geen pooiers en maffia achtige praktijken in de prostitutie. We willen een nette branche zijn als legale ondernemers!!! We betalen met zijn allen trouwens ook een flinke som belastingen als legale sector.
Dank U voor het lezen van mijn pleidooi,
Met vriendelijke groet Marcia 

3 thoughts on “Wat gaat te paard en komt misschien schoorvoetend terug…

 1. Fantastisch bericht, alle delen zeer goed benoemd….. ik verkondig al geruime tijd dat Covid-19 geen Soa is, dus is het ook vrij logisch dat de gehele sex branche niet bij draagt aan meer besmettingen….!

 2. Als je dan toch man en paard wilt noemen, doe het dan goed.
  Beste Marcia, je moet eerst nog maar afwachten of je vergunde seksbedrijf uberhaupt nog wel open gaat.
  Het zou mij namelijk niets verbazen als sommige politieke partijen de corona gelegenheid zouden willen aangrijpen om een einde te maken aan de gereguleerde en vergunde prostitutie.
  Intussen worden de in de brief genoemde “advertentiesites” (en hun eigenaren) door de overheid de hand boven het hoofd gehouden, zij zijn tot untouchables verworden en genieten immuniteit van rechtsvervolging.
  Diezelfde regel gaat trouwens ook op voor hotels en hun eigenaren.
  Echte thuisontvangers buiten beschouwing gelaten denk ik dat de meesten die nu sekswerk aanbieden niet de Nederlandse nationaliteit bezitten, en in veel gevallen zelfs de Europese nog niet.
  Dus worden zij geholpen door mensen die hun woning tegen betaling beschikbaar stellen voor prostitutie of criminele tussenpersonen.
  Echter hoeven zij te vrezen voor controle op het bezit van een vergunning en/of vervolging door de controlerende instanties en vergunningverleners, want die zijn in tijden van corona vermoedelijk ook massaal aan het thuiswerk(en) geslagen.
  Maar ja, zij hoeven zich dan ook geen zorgen te maken om hun inkomen, want het salaris van deze ambtenaren wordt toch wel maandelijks (van de belastingcenten die wij wel betalen) op hun rekening gestort.
  Hoezo legaal vergund bedrijf als deze branche wordt gesloten terwijl gelijktijdig criminaliteit en oneerlijke concurrentie voorrang wordt verleend en het de overheid de andere kant op kijkt ?
  Maar als je op straat te dicht op je voorganger loopt kun je wel een bekeuring en een strafblad krijgen door de eerste de beste BOA.
  Zoals gezegd, in de tussentijd rommelen de “advertentiesites” lekker door en verzinnen wel weer smoesjes om de eigen zakken te vullen door de weg vrij te houden voor criminaliteit en mensenhandel.
  Dat is in mijn beleving de waarheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *