De illegale massagesalon is open!

 Illegale massagesalon open en die met een vergunning dicht?

Er zijn óók massagesalons waar je inderdaad alleen een massage kunt krijgen – ‘zonder seks’. Daar is dus niets mee mis.

Veel massagesalons zijn eigenlijk een verkapt bordeel; daar kan soms veel meer dan men in een vergund seksbedrijf zelfs maar mag vrágen. Men doet ‘het’ stiekem… Nou ja, stiekem. Klanten weten wel waar men terecht kan. En heel soms wordt er wel eens een salon gesloten omdat men na een intensief onderzoek vast kon stellen dat daar toch sekshandelingen mogelijk zijn.

En er zijn massagebedrijven die voor de zekerheid een vergunning hebben voor een seksinrichting – ook al bieden ze seks niet expliciet aan. Het is dan om niet de fout in te gaan als de masseuse op verzoek van de klant toch seks-handelingen aanbiedt. Daar is amper op te controleren en als het dan tòch voor komt is het geen probleem dat bij gebrek aan een vergunning het bedrijf zou worden gesloten.

En die laatste groep mag dus niet open; die moet dicht blijven – terwijl daar de controle op de hygiëne en vergunning-eisen maximaal is. Waar ook strikt op de leeftijd en verblijfsstatus gecontroleerd wordt en waar fiscaal ook correct (opting-in) wordt afgerekend…

Tja, de massagesalon zonder vergunning is ongestoord open en die met een vergunning is … dicht tot 1 september. Ömdat het een prostitutie-bedrijf is en sekswerk verboden blijft. Ook als je voor dekomende tijd geen sekshandelingen wil aanbieden: Gewoon dicht omdat het dicht moet.

Niet de juiste SBI dus geen tegemoetkoming van €4000,-, geen mogelijkheid voor overbruggingsfinanciering en de dames geen TOZO-uitkering.

Eerlijk duurt het langst… Wat gaat hier dan tòch verkeerd? We hoeven het toch niet uit te leggen dat dit niet lang goed gaat?

Meldt een illegale salon die nu toch seks aanbiedt in uw reactie hieronder of aan ver.secretariaat@planet.nl.

One thought on “De illegale massagesalon is open!

 1. VER- Wij ontvingen de navolgende reactie via de mail:
  N.a.v. ons telefoongesprek zojuist:
  Mij kwam ter ore dat in Arnhem rondom het gebied van de steenstraat een aantal Thaise massagesalons gevestigd zijn welke eerder in opspraak zouden zijn gekomen m.b.t niet uitsluitend lichaamsmassages te verzorgen maar ook erotiek.
  Deze salons blijken nu gewoon geopend te zijn.
  Het verbaast me ten zeerste dat bedrijven welke e.e.a. niet volgens de reguliere weg lijken te verzorgen nu dan, sowieso ,maar in deze tijd zeker m.b.t corona , wordt toegestaan geopend te zijn terwijl vergunde bedrijven waar alles volgens wettelijke regels goed is geregeld en met de juiste voorzieningen gesloten moeten blijven.
  Het lijkt me dat hier ook meer aandacht aan mag worden besteed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *