Na 1 april geen politie-controle?

Controle in de seksbedrijven is geen grap. Het is al enkele jaren een discussiepunt of de vergunningcontrole in de bedrijven bij de politie moet blijven of door de gemeenten zelf ter hand moet worden genomen.

In de Wrs wordt daarover ook gesproken: ‘speciaal opgeleide controleurs van de gemeenten’ maar nu de politie gemeenten heeft aangeschreven om per 1 april as. de controles te staken twijfelen wij eraan of gemeenten dat massaal gaan oppakken en daar al ‘speciaal opgeleide Boa’s’ voor heeft klaarstaan… 

Het is dus ook de vraag welke bevoegdheden de gemeentelijke controleur dan meekrijgt. Controle op de vergunningvoorwaarden kan zich ook wel eens niet gaan beperken tot de bekende controle op de leeftijd, verblijfsstatus en vrijwilligheid van de sekswerker – maar op meer vergunning-voorwaarden. En dan is het maar net hoe men het ter plaatse aanpakt en gaat beoordelen…

De betere oplossing is gecombineerde controles met een politiemens en iemand namens de gemeente en als het dan even kan: een dame en een heer. En houdt ook op met gecombineerde controles met meerdere diensten en dan een privéhuis met 3 dames met 15 ambtenaren binnenvallen… Als er bij een controle reden voor blijkt, dan kun je die betreffende Dienst wel extra inschakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *